Soal Dan Jawaban Bahasa Inggris Semester 2 Kelas 8 SMP


Gratis PTK - Berikut kami bagikan Contoh Soal dan Jawaban Mata Pelajaran Bahasa Inggris Kelas 8 Semester 2 :

1. I think Anisa is an irresponsible woman. She does not care about .......... Family
A. Her
B. His
C. She
D. Him

Jawaban: A

On Saturday night, we went to the Town Hall. It was the last day of the year and a large crowd of people had gathered under the Town Hall clock. It would strike twelve in twenty minutes’ time. Fifteen minutes passed and then, at five to twelve, the clock stopped. The big minute hand did not move. We waited and waited, but nothing happened. Suddenly someone shouted,”It’s two minutes past twelve! The clock has stopped!”

I looked at my watch. It was true. The big clock refused to welcome the New Year. At that moment, everybody began to laugh and sing.

When did the clock stopped?
A. At 5.12
B. At 12.00
C. At 11.55
D. At 12.02

Jawaban: C

3. I am busy right now. I _______ breakfast.
A. am have
B. have
C. having
D. am having

Jawaban: D

4. It was almost 6 A.M. Andi was hurriedly packing up his things. He had to catch up the 7 A.M train to Surabaya. At 6,30 A.M a taxi was coming to pick him up. He asked the driver to rush because his train was at 7 A.M. The traffic was very crowded. When he arrived at the station, the time showed 7.15 A.M. The train had already left.
Why was Andi late to arrive at the station? Because ...

A. He took taxi
B. The driver was driving slowly
C. He got up late
D. The driver was late

Jawaban: B

5. Most students think Mathematic is ... than Sosial Science.
A. easy
B. difficult
C. easier
D. more difficult

Jawaban: D

6. This book is Rp3.000. That book is Rp5.000.
That book is ... than this book
A. Cheaper
B. More Expensive
C. Most Expensive
D. Cheapest

Jawaban: B

7. Do you have a …knife than this?
A. sharp
B. sharper
C. sharpier
D. sharpest

Jawaban: B

8. Wenda ... go to school yesterday because she ... her grandma in Yogya hospital.
A. didn't - visited
B. did - visited
C. doesn't - visited
D. didn't - visit

Jawaban: A

9. I …… a cake to your house last night.
A. bring
B. brought
C. brings
D. bringing

Jawaban: B

10. Tiara : "I didn't see Diana last week in the party."
Meysha : "I saw her there. She ….. a new cloth from me last week."
A. wearing
B. weared
C. wore
D. wears

Jawaban: C

11. What did you do yesterday?
A. I am swimming in the pool.
B. I swim in the pool.
C. I swam in the pool.
D. I swum in the pool.

Jawaban: C

12. The teacher and students .... so tired of having a picnic.
A. is
B. are
C. am
D. were

Jawaban: B

13. She .... to take a walk.
A. want
B. wanted
C. wanting
D. wants

Jawaban: D

14. A : .... she want to eat?
B : No, She doesn't
A. Does
B. Doesn't
C. Do
D. Don't

Jawaban: A

15. Dear Siska,
So many dreamers, but only a few achievers. You are one of those who achieved the goal.

Congratulations on your graduation! We hope you will get a job of your dream soon.

We are all proud of you.

Love,
Mom and Dad

The text is written with the aim to . . .
A. achieve Siska's attention on her graduation.
B. encourage Siska to apply for a good job.
C. support Siska to finish her study soon
D. show how proud the writers are of their daughter

Jawaban: D

16. Elephants ... the heaviest land animals.
A. are
B. was
C. is
D. were

Jawaban: A

17. Monkeys ... plants, bird’seggs, small animals and insect.
A. are
B. ate
C. eat
D. eaten

Jawaban: C

18. They ... the animal’s Cage every morning.
A. clean
B. cleans
C. cleaness
D. cleaned

Jawaban: A

19. Dayu, Lina and Siti are never late to class. They walk to school, but they always get to school on time. they rarely take public trasnportation. they look happy and health all the time.
They often speak English, to each other, to their friends and to the english teachers. They ask questions in English. They answer questions in English, too. Their english is very good.

Do they get school on time?
A. No, I don’t
B. No, they don’t
C. Yes, they does
D. Yes, they do

Jawaban: D

20. Dayu,Lina and Siti are never late to class. They walk to school, but they always get to school on time. they rarely take public trasnportation. they look happy and health all the time.
They often speak English, to each other, to their friends and to the english teachers. They ask questions in English. They answer questions in English, too. Their english is very good.

Are their English very good?
A. No,Idon’t
B. No, it is not
C. Yes, it is
D. Yes, they do

Jawaban: D

21. Nara : ____(21)___ Raffasya always study?
Avisha : Yes, He ____(22)______ everyday.
A. does
B. do
C. did
D. done

Jawaban: A

22. Nara : ____(21)___ Raffasya always study?
Avisha : Yes, He ____(22)______ everyday.
A. study
B. studies
C. studying
D. studied

Jawaban: B

23. Text for number 23-25
MONKEYS

Monkeys are interesting animals. They have got hair on their body and they have got a tail. They have a face similar to human face. They are generally vegetarian so they like fruits and vegetables. They like bananas very much. But they can eat insects, too.

They are intelligent animals. They can use stones and they can peel fruits. Scientists teach them human language and they can understand it but they can’t speak it.

They are social animals. They have got tribes. They live in the rain forest and they sleep on the trees. They work together and they get their food. Sometimes, they work together and they steal their food from humans. They are intelligent, funny and amazing animals.

Which statement is NOT TRUE according to the text above?
A. Monkeys have got hair and tail
B. Monkeys are vegetarian
C. Monkeys understand human language and able to speak it up.
D. Monkeys are social animal and have got tribes

Jawaban: C

24. Where do monkeys live in?
A. In the sea
B. In the desert
C. In the north pole
D. In the rainforest

Jawaban: D

25. What do monkeys like most for their meals?
A. insect
B. bananas
C. vegetable
D. meat

Jawaban: B

26. Text for no.26-29
Hafiz and I are looking for the person who kidnapped Kitty, our neighbor’s brown cat.
Do you believe that detectives can find missing cats? Some people don’t. Right now we are holding a magnifying glass. We are wearing detective clothes. Kitty likes playing with the neighborhood cats.
We are looking around the neighborhood for a brown cat. My partner and Iarethinking about what trouble Kitty is in. We are looking for clues everywhere. Fortunately, we got great clues. We are following the cat’s footprint. There she is! No one kidnapped Kitty. Kitty is on the tree. She’s trying to catch some birds in the nest.

What are the Hafiz and the writer doing?

A. They are searching the missing cat
B. They are looking for some birds in the nest
C. They trying to find the thief’s footprint
D. They are catching neighborhood’s cats

Jawaban: A

27. What tool is Hafiz and the writer use to look for kitty?
A. Detective clothes
B. Magnifying glass
C. hat
D. notebook

Jawaban: B

28. What is Kitty Doing?
A. Kitty is Eating Fish Bone
B. Kitty are Hiding behind the tree
C. Kitty is catching some birds in the nest
D. Kitty is running fast

Jawaban: C

29. From the text we can conclude that....
A. Kitty is being kidnapped by someone
B. Kitty has been hiding on the tree for three hours
C. Kitty is playing with neighborhood’s cat
D. No one kidnapped Kitty, Kitty is trying to catch his prey.

Jawaban: D

30. Re-arrange the jumbled words below!
hiding-kitty-not- is- the tree-behind

1 2 3 4 5 6

The best arrangement is...
A. 6-5-2-3-4-1
B. 5-6-2-4-5-1
C. 2-4-1-3-6-5
D. 2-4-3-1-6-5

Jawaban: D

31. Meliyan buys Prima Rp3000 and Riska buys Teh Botol Rp5000.
They have different price.

Which one is the correct statement?
A. “Prima” is more expensivethan “Teh Botol”.
B. “Teh Botol” is cheaper than “Prima”.
C. “Teh Botol” is more expensive than “Prima”.
D. “Teh Botol” and “Prima” are expensive

Jawaban: C

32. Look! The horse and the donkey look a like. But, the horse ... than the donkey.
A. bigger
B. older
C. smaller
D. younger

Jawaban: A

33. The donkey is ... than the horse, right?
A. bigger
B. older
C. smaller
D. younger

Jawaban: C

34. Lina is ...than her older sister, Salsa.
Lina is 148 centimeters tall and Salsa is 145 centimeters tall
A. plumper
B. thinner
C. taller
D. shorter

Jawaban: C

35. So, the older sister is ... than the younger sister
A. plumper
B. thinner
C. taller
D. shorter

Jawaban: D

36. My shoes are good. I bought them for seventy thousand rupiahs. But my father’s shoes are ....
He bought them for two hundred thousand rupiahs.
A. better
B. worse
C. fewer
D. more

Jawaban: B

37. Text for question number 37-
Keisha visited Aunt Vicky last holiday. Aunt vicky brought her to Ancol. It was a beautiful day. Aunt vicky’s daughter, Farah begged Keisha to build a giant sand castle. Keisha took picture their sand castle and uploaded in her Instagram. Aunt Vicky told her it was too hot to play at the beach without a hat on. Keisha didn’t bring her hat. Aunt Vicky told her not to worry, she could wear one of hers.

Keisha tried on two hats. The pink one was really pretty, but it had a long pink ribbon on its back and it was too big for her. The bluehat was so fancy but it was too small, it was her niece’s hat. Keisha had no other choice, she had to wear it to avoid the sun light so she chose the pink one. Even though it was too big for her but she didn’t care.

Suddenly, there was big wind blew away her hat, her pink hat flew out to the seashore. We laughed at her. She ran away and tried to catch the hat but it was so hard. She jumped every time the small wave came to her. Finally, she gave up and let the hat gone away and asked her mum to buy the new one.

Who asked Keisha to build a giant sand castle?
A. her mother
B. aunt vicky
C. her niece
D. her grandmother

Jawaban: C

38. Where was Keisha?
A. at the hotel
B. at the beach
C. at the castle
D. at aunt vicky’s house

Jawaban: B

39. Farah begged Keisha to build giant sand castle.
The word 'giant' has the opposite meaning with the following words, except
A. small
B. tiny
C. weeny
D. huge

Jawaban: D

40. From the text we can infer that....
A. Keisha doesn’t like her aunt’s hat
B. Keisha didn’t like her aunt’s hat
C. Keisha didn’t liked her aunt’s hat
D. Keisha doesn’t want to wear her aunt’s hat

Jawaban: C

Soal Ujian Tengah Semester, Soal Ujian Akhir Semester, Soal Ujian, Soal dan Jawaban, Soal SD, Soal SMP, Soal SMA, SOAL SMK, Soal dan Pembahasan, Bank Soal, Kumpulas Soal, Kumpulan Soal dan Jawaban

--- Gratis PTK ---

close
Pesan PTK